Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

2η τροποποίηση συντάγματος των Η.Π.Α.:
"A well regulated militia, being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms, shall not be infringed"
"Ένας καλά διοικούμενος στρατός, που είναι απαραίτητος για την διασφάλιση ενός ελεύθερου κράτους, το δικαίωμα των πολιτών να διαθέτουν και να επιδεικνύουν όπλα, δεν θα καταπατηθεί"

ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

ΜΕΞΙΚΟ: "Article 10. The inhabitants of the United Mexican States have the right to possess arms within their domicile, for their safety and legitimate defense,..."
ΚΟΥΒΑ: "When no other recourse is possible, all citizens have the right to struggle through all means, including armed struggle, against anyone who tries to overthrow the political, social and economic order established in this Constitution."
ΙΣΠΑΝΙΑ: "The State shall have exclusive competence over ... the regime for the production, trading, holding and use of weapons"
ΕΛΒΕΤΙΑ:
Rules regarding firearms in Switzerland differ markedly from those in other European countries. Under Swiss law, all adult males who have received training in the Swiss armed forces are reservists who are required under law to keep their official firearms at home. According to the gun law of 1999 (larm99), automatic weapons like the Swiss army assault rifle have to be stocked separately of the bolt, which has to be in a locked place.
Switzerland has one of the lowest crime rates in the world, and one of the highest gun ownership rates in the world. In recent times political opposition has expressed a desire for tighter gun regulations.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Όσο η οπλοφορία παραμένει παράνομη, θα οπλοφορούν οι παράνομοι!

Από το NEWSBEAST:

«Αλωνίζουν» οι ένοπλοι

Άλλη μία ημέρα τρόμου, στο έλεος ενόπλων ληστών έζησε η Αθήνα. Μέσα σε 12 ώρες, 10 καταστηματάρχες και ένας οδηγός φορτηγού ήρθαν αντιμέτωποι με ληστές.

Χτες το βράδυ ένας άνδρας ένοπλος μπήκε σε κατάστημα τροφίμων στην οδό Θρασυβούλου στον Πειραιά και απείλησε με το όπλο γυναίκα υπάλληλο η οποία αναγκάστηκε να του δώσει 1500 ευρώ. Έφυγε τρέχοντας και αναζητείται.

Στην οδό Καλλιδρομίου τέσσερις άνδρες μπήκαν σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και απείλησαν τον ιδιοκτήτη. Τον ανάγκασαν να τους δώσει τις εισπράξεις του μαγαζιού και εξαφανίστηκαν.

Λίγο μετά τις 11 στην οδό Ιακωβάτων και Αγίας Παρασκευής τρία άτομα μπήκαν σε παντοπωλείο και ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, απειλώντας τον με μαχαίρι. Άρπαξαν τα χρήματα από το ταμείο και αρκετά πακέτα τσιγάρα και εξαφανίστηκαν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι μπήκαν σε ψιλικατζίδικο στην οδό Αγίου Μελετίου ξυλοκόπησαν άγρια τον ιδιοκτήτη και του πήραν τις εισπράξεις.

Μαχαίρι σε οδηγό φορτηγού έβγαλαν γύρω στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην οδό Σκοπέλου και Κυψέλης, δύο άτομα και του πήραν χρήματα που είχε πάνω του.

Τέλος, σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι, δύο αλλοδαποί μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Αργολίδας και απείλησαν τον ιδιοκτήτη με μαχαίρι. Τον ανάγκασαν να τους δώσει κοσμήματα μεγάλης αξίας και εξαφανίστηκαν.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/265933/resital-listeion-stin-athina/

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ελεύθερος άνθρωπος είναι μόνο ο πολεμιστής

Το δικαίωμα να αποκτήσης όπλα ισοδυναμεί με το δικαίωμα να είσαι ελεύθερος.

A.E. Van Vogt, "The Weapon Shops Of Isher", ASF December 1942

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εφόσον σκοτώνονται άνθρωποι από αυτοκίνητα, γιατί δεν απαγορεύονται τα αυτοκίνητα;



"Είναι σφάλμα να σκέφτεστε να θυσιάσετε χίλια πλεονεκτήματα για ένα υποθετικό ή παράπλευρο μειονέκτημα. Έτσι θα αφαιρούσαμε τη φωτιά από τον άνθρωπο για να μην καεί και το νερό για να μην πνιγεί.... Οι νόμοι που απαγορεύουν την οπλοφορία είναι τέτοιοι νόμοι: αφοπλίζουν μόνο όσους ούτε διάθεση έχουν, ούτε τάση να εγκληματίσουν"
Cesare, Marquis of Beccaria-Bonesana (March 15, 1738 – November 28, 1794) Italian jurist, philosopher and politician. From his treatise On Crimes and Punishments (1764)

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ελεύθερη οπλοφορία (από το http://www.hellenicreligion.gr/doc/ellinikagerakia.htm)


Το Ελληνικό Έθνος είναι έθνος πολεμιστών, και όχι έθνος αμνών όπως θέλουν να το καταντήσουν οι εχθροί του. Η ελεύθερη οπλοφορία είναι σήμα κατατεθέν των ελευθέρων πολιτών. Η απαγόρευση οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας στους Έλληνες πολίτες αποτελεί όνειδος.
Η κατοχή όπλων είναι σύμβολο ελευθερίας. Το όπλο προστατεύει την ελευθερία, την τιμή, την οικογένεια, την περιουσία του Έλληνος, και ουδείς νεοβυζαντινός γραφειοκράτης έχει το δικαίωμα να του το στερεί.
Η ελεύθερη οπλοφορία όπου έχει εφαρμοστεί μείωσε απότομα το έγκλημα. Οι εγκληματίες τρομάζουν όταν ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν οπλισμένους πολίτες. Αλλά όσο οι εγκληματίες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περίστροφα ενώ οι απλοί πολίτες αδυνατούν, το πλεονέκτημα είναι υπέρ των κακοποιών.
Η ελεύθερη οπλοφορία έχει και έναν άλλο, πολύ πιο σημαντικό σκοπό: αποτρέπει την κρατική δικτατορία. Οι κυβερνώντες φοβούνται να καθυποτάξουν τον λαό με την χρήση βίας. Τρέμουν στην ιδέα ότι αν διαπράξουν εγκλήματα κατά του έθνους, ο λαός θα επαναστατήσει εναντίον τους. Η ελεύθερη οπλοφορία σπάει το κρατικό μονοπώλιο στην βία. Διακηρύσσει ότι το δικαίωμα στην άμυνα δεν είναι κρατικό μονοπώλιο, αλλά πρώτιστα ιδιωτικό δικαίωμα.
Απαιτούμε την ελεύθερη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και οπλοφορία περιστρόφων. Αφού περάσει σχετική εκπαίδευση, ελεγχθεί το ποινικό του μητρώο και διαπιστωθεί ότι έχει σώας τας φρένας, να μπορεί οιοσδήποτε Έλλην να αγοράζει, να κατέχει και να φέρει όπλα, χωρίς περιορισμούς στην ποσότητα πυρομαχικών.
Οι Έλληνες δεν πρέπει να πέφτουν θύματα της ρωμαίικης κρατικής προπαγάνδας που απαιτεί συνεχώς την παράδοση των όπλων. Σε καμία περίπτωση να μην παραδίδουν τα όπλα τους οι Κρητικοί και οι Μανιάτες. Αντιθέτως να αυξήσουν τον οπλισμό τους.
Για τα εγκλήματα δεν φταίνε τα όπλα όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι αμνοί της πολιτικής. Φταίνε οι άνθρωποι που τα χειρίζονται, και κυρίως η ατιμωρησία των εγκληματιών. Όταν κάποιος διαπράττει ένοπλη ληστεία και ξέρει ότι σε 5-6 έτη θα βρεθεί εκτός φυλακής, αποθρασύνεται. Δεν σκοτώνουν τα όπλα. Σκοτώνει η έλλειψη πειθαρχίας και αυστηρής τιμωρίας των κακοποιών.
Με το να αφαιρούνται τα όπλα από όλους τους νομοταγείς πολίτες επειδή κάποιος πολίτης διέπραξε ένα έγκλημα, εισάγεται στην νομοθεσία η ομαδική ευθύνη και επιβάλλεται συλλογική ποινή. Η οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών σε όποιο κράτος και αν ζουν. Θα είχαν γλιτώσει από αρκετές γενοκτονίες οι Έλληνες αν είχαν το δικαίωμα οπλοφορίας.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Άρθρο 120
1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ


Λουκ. 11,21: ὅταν ὁ ἰσχυρὸς καθωπλισμένος φυλάσσῃ τὴν ἑαυτοῦ αὐλήν, ἐν εἰρήνῃ ἐστὶ τὰ ὑπάρχοντα αὐτοῦ·

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ


Οταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρή τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του.
Ρήγας Φεραίος Βελεστινλής, τα Δίκαια του Ανθρώπου, άρθρο 35.

Περί Ελληνικής Δικαιοσύνης...

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ BLOG
«…Η Θεά Θέμις, το σύμβολο απονομής Δικαιοσύνης, το άγαλμα της οποίας κοσμεί τα Δικαστικά Μέγαρα της χώρας, υπογραμμίζοντας την αμεροληψία των δικαστικών αποφάσεων, καθώς και την ισονομία όλων των ανθρώπων απέναντι στο Νόμο, αποφάνθηκε καταδικάζοντας με ποινή φυλάκισης 10 ετών τον 77χρονο από το Διακοφτό Ηλείας που αμύνθηκε υπέρ της ζωής του, όταν δυο ληστές εισέβαλλαν στο σπίτι του. Ο ηλικιωμένος σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την περιουσία του και αφού οι δυο ληστές του άρπαξαν το ποσό των 1.050 ευρώ από το υστέρημά του, επιτέθηκε στον έναν εκ των δυο τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι στον μηρό. Το τραύμα αποδείχτηκε θανάσιμο και ο ληστής κατέληξε λίγες ώρες μετά και ο συνεργός του συνελήφθη. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου καταδίκασε τον 77χρονο για τον θάνατο του ληστή σε κάθειρξη 10 ετών και 1 έτους για παράνομη οπλοφορία, εννοώντας το οικιακό μαχαίρι(!),ενώ για τον δεύτερο ληστή αποφάνθηκε και φυσικά αρκέστηκε το αξιοσέβαστο δικαστικό σώμα... στην καταδίκη με τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια στην ληστεία! Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση θα πρέπει να μείνει στα δικονομικά χρονικά, ως μια απόφαση που επιβάλλει σε κάθε πολίτη την κατοχή πτυχίου ιατρικής με αριστείο στην ανθρώπινη ανατομία. Μια απόφαση που και στην Ουγκάντα θα ντρέπονταν οι δικαστικές αρχές να λάβουν, προς αποφυγή λιντσαρίσματος από τους πολίτες. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η αυτοάμυνα εξισώνεται πλήρως με την αυτοδικία, χωρίς κανένα απολύτως ελαφρυντικό. Σαν να λέμε και κερατωμένος και δαρμένος, γιατί προφανώς στην χώρα μας είθισται η συμπόνοια να αρμόζει μόνο στα "θύματα", ανεξαρτήτως των πράξεων που έχουν προτύτερα διαπράξει, σε μια επίκληση προφανώς κοινωνικού κομπλεξισμού. Οπότε, όταν σας τύχει ανάλογο περιστατικό (το οποίο και απεύχομαι), μην διαστάσετε να ετοιμάσετε καφεδάκι στους ληστές ή και επίδοξους δολοφόνους σας, ξυπνώντας και την σύζυγό σας προς τέρψη των ορμών των "δυστυχισμένων ανθρώπων" και αν έχει πονοκέφαλο ένα αναλγητικό χαπάκι θα σώσει την κατάσταση. Κατόπιν, μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι, ή μόνοι σας ή όλοι μαζί. Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα της ντροπιαστικής δικαστικής απόφασης. Καληνύχτα Δικαιοσύνη και ούτε που να μου γράφεις...»
http://www.stoxos.gr/2011/04/blog-post_7834.html

"Δικαιοσύνη, δεν υπάρχεις, ούτε στην ζωή, ούτε στην ιστορία." 

Από την εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ομάδα 15 αλλοδαπών επιτέθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε επιβάτες του ηλεκτρικού που είχαν επιβιβαστεί στον σταθμό των Κάτω Πατησίων με προορισμό τον Πειραιά, για να τους ληστέψουν.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε στο protothema.gr λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι ομάδα 15 ατόμων εμφανίστηκε στο σταθμό και μπήκαν σε ένα βαγόνι όπου άρχισαν να σπρώχνουν και να χτυπούν τους επιβάτες.

Η ομάδα των εγκληματιών εκμεταλλευόμενη την απουσία αστυνομικών και ατόμων της ασφάλειας του ΗΣΑΠ, επιτέθηκαν σε άτομα που κρατούσαν τσάντες και βαλίτσες και χτυπώντας τους τους άρπαξαν όσα χρήματα είχαν αλλά και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Με την άνεσή τους αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους βγήκαν από το βαγόνι και έφυγαν χωρίς κανείς να τους σταματήσει.

Όπως είπε στο protothema.gr επιβάτης που του άρπαξαν τα χρήματα και τη βαλίτσα του οι αλλοδαποί ληστές ήταν αρκετά βίαιοι ενώ έβριζαν, έσπρωχναν και απειλούσαν. «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Πήραν τις τσάντες από επιβάτες, ενώ από τα 30 άτομα που ήμασταν στο βαγόνι όπου έγινε η επίθεση κανείς δεν αντέδρασε γιατί όλοι φοβήθηκαν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

"Όσο η οπλοφορία είναι παράνομη, θα οπλοφορούν οι παράνομοι".

Με αυτό τον μικρό τίτλο ξεκινώ αυτό το blog για να αναζητήσω μαζί με όποιες και όποιους Έλληνες και Ελληνίδες επιθυμούν να μοιραστούν τις απόψεις τους, πάντα κόσμια, πολιτισμένα, ευγενικά και με επιχειρήματα, για το ζήτημα της οπλοφορίας στη χώρα μας. Όσο χρόνο μου πήρε να γράψω αυτά τα λόγια, έγιναν σε όλη την Ελλάδα τρεις ένοπλες ληστείες.