Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η βαλλίστρα (crossbow) κάνει για οικιακή άμυνα; Το ψαροντούφεκο;

Να δύο όπλα που δεν αναφέρονται συχνά σαν όπλα οικιακής άμυνας. Η βαλλίστρα και το ψαροτούφεκο. Στην ουσία είναι της ίδιας ακριβώς κατηγορίας όπλα, είναι αυτόματα τόξα, η βαλλίστρα με μεταλλικό έλασμα, το ψαροτούφεκο με λάστιχα ή και συμπιεσμένο αέρα (αεροβόλο ψαροτούφεκο). Ας δούμε αναλυτικά ένα ένα τα φοβερά αυτά όπλα.
Α ΒΑΛΛΙΣΤΡΑ:
Μικρή βαλλίστρα των 50 ευρώ, μικρή αλλά επικίνδυνη!

"Επιχειρισιακή" βαλλίστρα. Και μόνο η παρουσία της διόπτρας την κάνει "παράνομη".

Απλά βέλη βαλλίστρας, φτηνά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές

Βέλη για κυνήγι αγριογούρουνου...

Έχει μεγάλη δύναμη και διατρητική ικανότητα. Μπορεί να διαπεράσει "εύκαμπτα" αλεξίσφαιρα γιλέκα. Είναι αθόρυβη. Σχετικά μικρό οφέλιμο βεληνεκές αλλά καλή σκοπευτική δυνατότητα. Μπορεί να φέρει "εκρηκτικές" κεφαλές και να εκτοξεύσει εκρηκτικά σε μεγάλη απόσταση. Έχει ελάχιστο κόστος συντήρησης. Τα βέλη μπορούν και να κατασκευαστούν από τον χρήστη ανάλογα με τις απαιτήσεις. Επίσης τα βέλη μπορούν άνετα να ξαναχρησιμοποιηθούν αν δεν έχουν υποστεί σοβαρή παραμόρφωση. Υπάρχει τεράστια ποικιλία από βαλλίστρες, από παιχνίδια με βέλη -βεντούζες μέχρι πολεμικές. (Υπάρχουν βαλλίστρες με βέλη για αγριογούρουνα και αρκούδες, αυτό νομίζω τα λέει όλα). Την βαλλίστρα μπορεί να την αγοράσει ο οποιοσδήποτε, δεν απαγορεύεται. Θεωρείται όμως όπλο, απαγορεύεται να κυκλοφορείς με βαλλίστρα. Επιπλέον είναι μίας βολής, απαιτεί δύναμη για επαναφόρτιση, έχει κάποιο όγκο και ... θα δούμε παρακάτω πως μπορεί να φανεί χρήσιμη.
Β. ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟ:
Απλό ψαροτούφεκο με λάστιχα.

Διπλή δελφινιέρα, όταν καρφωθεί και το θύραμα προσπαθήσει να τη βγάλει τα δύο πτερύγια ανοίγουν.

Ακόμα πιο δυνατό από την βαλλίστρα (χωρίς το σκοινί του για να μην περιορίσουμε καθόλου το βεληνεκές), αλλά με πολύ φτωχή σκόπευση, το ψαροτούφεκο εκτοξεύει στην κυριολεξία ένα μικρό ακόντιο. Με την "δελφινιέρα" στη μύτη η βλάβη που μπορεί να προκαλέσει είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ! Όχι μόνο λόγω βάρους και ταχύτητας αλλά και γιατί το καμάκι (βέργα το λένε οι ψαροντουφεκάδες) με την δελφινιέρα δεν βγαίνει από εκεί που έχει καρφωθεί χωρίς να σκίσει ακόμα περισσότερο τους ιστούς. Το ψαροντούφεκο μπορεί επίσης να το αγοράσει ο οποιοσδήποτε, δεν απαγορεύεται. Ίσα ίσα που το ψάρεμα αυτού του είδους είναι πολύ διαδεδομένο στη χώρα μας. Θεωρείται όμως όπλο, απαγορεύεται να κυκλοφορείς με αυτό. Σε αντίθεση με τη βαλλίστρα όμως, μιά απλή άδεια αλιείας (ερασιτεχνική για ψαροτούφεκο) σε κατοχυρώνει να το έχεις μέσα στο αυτοκίνητό σου με την δικαιολογία ότι πας για, ή γυρίζεις από ψάρεμα. Είναι βέβαια και αυτό μίας βολής, απαιτεί μεγάλη δύναμη για επαναφόρτιση, έχει ακόμα μεγαλύτερο όγκο και κυρίως μήκος, και δυστυχώς οι βέργες του είναι σχετικά ακριβές. Φυσικά και χρησιμοποιούνται πολλές φορές εφόσον δεν παραμορφωθούν σημαντικά. Και το ψαροντούφεκο έχει σχετικά φτηνή και απλή συντήρηση.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Μάλλον ακατάλληλα όπλα για οικιακή άμυνα, τουλάχιστο σε σύγκριση με άλλα, κυρίως λόγω της μίας βολής και της δυσκολίας γρήγορης επαναφόρτισης. Προσφέρουν όμως κάποια πλεονεκτήματα. Είναι σχετικά φτηνά, αποκτώνται εύκολα χωρίς άδειες και τέτοια, Είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ στη θέα, είναι αποτελεσματικά σε μικρές αποστάσεις, είναι αθόρυβα, είναι νόμιμο να υπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι και ειδικά το ψαροντούφεκο μπορεί να δικαιολογηθεί εύκολα μέσα σε ένα αυτοκίνητο.
Με δυό λόγια, από το να είναι κανείς εντελώς άοπλος, καλύτερα να έχει ένα όπλο
Το σημαντικότερο όμως είναι ...
ναι;...
ακριβώς, θέλουν και αυτά ΕΞΑΣΚΗΣΗ!!!

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τι σημαίνει δημοκρατία;

Διαβάζοντας κάποια άρθρα σχετικά με την οπλοφορία και τη νόμιμη άμυνα, έπεσα στο εξής γνωμικό:
"Δημοκρατία σημαίνει δύο λύκοι και ένα πρόβατο να ψηφίζουν τί θα φάνε για γεύμα. Ελευθερία σημαίνει το πρόβατο να είναι καλά οπλισμένο και να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών." (Benjamin Franklin)
Η ακραία αυτή τοποθέτηση (ακραία για τα Ελληνικά "δημοκρατικά" δεδομένα) φυσικά δε με βρίσκει σύμφωνο, μου δημιούργησε όμως πολλά ερωτηματικά. Τα σπίτια μας, τα αυτοκίνητά μας, τα χρήματά μας τα έχουμε από κοινού; Μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει να αποφασίζει μια πλειοψηφία και για την μειοψηφία; Αν, ας πούμε, βγει μεθαύριο, μέσω εκλογών, μια κυβέρνηση που είχε σα σύνθημά της "Θα μοιράσουμε τις περιουσίες των πλουσίων στους φτωχούς, και θα εξορίσουμε τους πλούσιους", και αρχίζει, στο όνομα της δημοκρατίας, έχοντας πάνω από 200 βουλευτές (44% είναι νομίζω αρκετό με τον εκλογικό νόμο που ισχύει), πρώτα να τροποποιεί το σύνταγμα και έπειτα να κάνει αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, αυτό είναι δίκαιο;
Ή, για να μιλήσω αντίθετα, η τωρινή κατάσταση, με το 45% να αποφασίζει (έχοντας πει και πολλά ψεματάκια προεκλογικά) να υπερφορολογίσει τους αδύνατους για να τα δώσει στους δανειστές και τους τραπεζίτες, αυτό είναι δίκαιο;
Δηλαδή, δημοκρατία και δικαιοσύνη μήπως δεν πάνε πακέτο;
Και που κολλάει η οπλοφορία θα μου πείτε;
Όπως και στην περίπτωση που ένα απολυταρχικό καθεστώς προσπαθεί να επιβληθεί στους πολίτες με τη βία, έτσι και ένα δημοκρατικό καθεστώς επιβάλλεται με τη βία!!! Και μάλιστα με πολύ ύπουλο τρόπο, στο όνομα της δημοκρατίας και στο όνομα της ισότητας. (άλλη μια δύσκολη έννοια για μένα που ήμουν μέτριος μαθητής, η ισότητα). Δηλαδή αν έχεις εσύ τρία σπίτια κι εγώ ένα, παίρνω το ένα από σένα (θέλω εκείνο με την πισίνα παρακαλώ) και έτσι έχουμε από δύο ο καθένας... Αυτή είναι μια μορφή ισότητας, δεν είναι; Ή, έχεις εσύ 1000 ευρώ κι εγώ ένα καλάσνικοφ; Σου παίρνω τα χίλια ευρώ και, αν είσαι καλό παιδί σου χαρίζω τη ζωή! Τι αξία έχουν 1000 ευρώ σε αντάλλαγμα για τη ζωή σου;
Τι σημαίνει για μένα ισότητα; Σημαίνει, αν ο εισβολέας έχει καλάσνικοφ εγώ να έχω ΑΑ12. Αλλοιώς δεν υπάρχει ισότητα!
Δημοκρατία δεν εννοείται με πολίτες ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ!
Και ένας σίγουρος τρόπος για να μη φοβούνται οι πολίτες είναι να είναι ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ!
Στην πραγματικότητα η ελεύθερη οπλοφορία εξασφαλίζει τη δικαιοσύνη μέσα από τη δημοκρατία.
Αυτά...

Οι εγκληματίες αλωνίζουν....

Είναι γελοίο να το λέω κάθε τόσο αλλά φαίνεται ότι κανένας (από τους κατέχοντες θέσεις εξουσίας) δεν ακούει και δε βλέπει τι γίνεται:
ΟΣΟ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ!
 Από το Newsbeast διάβασα σήμερα (15-07-2012):

"414 ένοπλες εισβολές σε σπίτια σε έξι μήνες
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η εγκληματικότητα στη χώρα μας καθώς για ακόμα μια φορά τα στοιχεία σοκάρουν. Μόνο στην Αττική, η Αστυνομία κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα 1.079 διαρρήξεις δηλαδή περίπου 35 την ημέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το πρώτο εξάμηνο του 2012 σημειώθηκαν 414 ένοπλες εισβολές σε σπίτια, ενώ την αντίστοιχη περίοδο το 2011 έγιναν 265.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, το ανησυχητικό δεν είναι μόνο η ποσοτική αύξηση του εγκλήματος αλλά και η ποιοτική, ιδιαίτερα η σκληρότητα του.

Οι ληστές, απειλούν τις περισσότερες φορές τα θύματα τους με καλάσνικοφ και δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τους στόχους τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ελληνικής Αστυνομίας, τα παράνομα πυροβόλα όπλα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι περίπου 100.000.

Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τα χερσαία σύνορα με την Αλβανία και τη Βουλγαρία αλλά και μέσω θαλάσσης από την Κρήτη, η οποία, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό αξιωματούχου στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης, είναι η «μάνα» της διακίνησης των όπλων."
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/society/arthro/384308/ektos-eleghou-i-eglimatikotita/ 
 
Μια αλλαγή της νομοθεσίας περί όπλων θα έχει και σημαντικότατα οικονομικά οφέλη!
-Φορολόγηση της αγοράς όπλων και πυρομαχικών
-Δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα εκπαίδευσης καθώς η άδεια οπλοφορίας θα δίδεται κατόπιν κάποιου αριθμού μαθημάτων (από ιδιώτες πιστοποιημένους) και εξετάσεων (από την αστυνομία) με ανάλογα δίδακτρα (τα παίρνουν οι ιδιώτες) και εξέταστρα (τα παίρνει η αστυνομία).

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΦΥΣΙΓΓΙΑ "ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ" ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ: ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ

Το YouTube δεν είναι ό,τι καλύτερο για ενημέρωση. Στη πραγματικότητα είναι από τα χειρότερα. Ο κάθε ...... λέει ανεξέλεγκτα τη γνώμη του για οτιδήποτε θέμα, αφού αυτο-ανακυρηχθεί "ειδικός". Και στο θέμα αυτό της αυτοάμυνας θα βρει κανείς χιλιάδες τέτοιους ειδικούς, που στην πραγματικότητα είναι άσχετοι. Αυτοί οι άσχετοι λοιπόν συμφωνούν όλοι μαζί ότι για να αντιμετωπίσεις ένα εισβολέα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μονόβολα (slugs), ή στη χειρότερη των περιπτώσεων εννιάβολα ("double o buck", 00 buck). Μερικοί προχωρούν σε βαρύγδουπες δηλώσεις του στυλ "αν δεν μπορέσετε να τον σταματήσετε με μια βολή τότε δεν θα σας δωθεί δεύτερη ευκαιρία, γι'αυτό να χρησιμοποιήσετε το "τάδε σούπερ φυσίγγι" που είναι κατάλληλο για να σκοτώνεις ρινόκερους και ελέφαντες". Κάτι τέτοιοι τύποι, όπως αυτοί που είναι στις φωτογραφίες παρακάτω, δεν είναι οι καλύτεροι συμβουλάτορες ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Κύριος κατάλληλος μόνο για διαφήμιση φραπέ, επιδεικνύων μονόβολο που κατά την άποψή του κάνει για άμυνα σε σπίτι. Το συγκεκριμένο φυσίγγι είναι το Dual Bond Magnum της Winchester, πανάκριβο και, αν το χρησιμοποιήσετε εναντίον ανθρώπου, ο δρόμος για τη φυλακή είναι σίγουρος.

Δεύτερος κύριος, αυτοανακυρηχθείς ειδικός των όπλων. Η κατάλληλη λεζάντα είναι "κοιτάξτε τώρα πώς θα αυτοπυροβοληθώ!"

Ιδού ένας "ειδικός" της οικιακής άμυνας. Η κατάλληλη λεζάντα είναι: "Δεν ξέρω από όπλα , ξέρω όμως από κοκορέτσια, στιφάδα και μουσακάδες"
 Όπως καταλαβαίνετε, στη χώρα μας το να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το κυνηγετικό ή σκοπευτικό σας όπλο είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! Αν τελικά αποφασίσετε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ (βλέπε προσεχή ανάρτηση) τότε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ φροντίστε τα πυρομαχικά σας και το όπλο σας να μην προδίδουν δόλο. Δηλαδή, μια καραμπίνα που αγοράστηκε για κυνηγετική πρέπει να φαίνεται κυνηγετική και τα πυρομαχικά της να είναι κατάλληλα για κυνήγι ανάλογο της περιοχής που ζείτε. Κοντόκανες καραμπίνες με χωρητικότητα πάνω από 3 φυσίγγια δείχνουν άλλες προθέσεις! Όσο για τα πυρομαχικά σας, να ξέρετε ότι οι περισσότεροι κυνηγοί στη χώρα μας χρησιμοποιούν απλά (όχι magnum) φυσίγγια, νούμερα 7 έως 9. Ο λόγος είναι απλός: ο κυνηγός που θα ρίξει 500-1500 φυσίγγια το χρόνο θέλει α) φτηνό φυσίγγι και β) να μην τσακίσει τον ώμο του. Άρα, χρήση πυρομαχικών magnum, super magnum ή εξωτικών πυρομαχικών τύπου HEXOLIT, MONOLIT, SUPER-KILL, DUAL-BOND, XP3 κλπ σημαίνει ότι είχατε το όπλο έτοιμο ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ! Κανένα δικαστήριο, όσο υπέρ σας και να θέλει να είναι, δεν θα αγνοήσει αυτού του είδους την "προετοιμασία". Και μην ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητα: το τσιχλοφύσιγγο μια χαρά θα "σταματήσει" τον εισβολέα στις αποστάσεις μέχρι 15 μέτρα, ενώ παράλληλα οι γείτονές σας και οι περαστικοί θα κινδυνεύσουν λιγότερο αν αστοχήσετε.
Αυτά...