Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τα "όπλα" στο αυτοκίνητο

Όλοι ξέρουμε τους γελοίους νόμους περί οπλοφορίας στην Ελλάδα. Στο σπίτι μας έχουμε μια σχετικά μεγαλύτερη άνεση να έχουμε όπλα, καθώς για να γίνει έλεγχος σε ένα σπίτι απαιτείται παρουσία εισαγγελέα ή στην χειρότερη των περιπτώσεων, ένταλμα ερεύνης. Τι γίνεται όμως εκτός σπιτιού; Με δεδομένες τις συνεχείς αναφορές σε συλλήψεις πολιτών που βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους σουγιαδάκια (που στην πραγματικότητα δεν κάνουν, όχι για αυτοάμυνα, αλλά ούτε για να καθαρίσεις τα νύχια σου) και δεδομένης της εγκληματικότητας που αυξάνεται συνεχώς, είμαστε σε συμπληγάδες: Από τη μία οι εγκληματίες, από την άλλη η αστυνομία και εμείς στη μέση, κατ'ουσίαν απροστάτευτοι και από τους δύο.... Αρχίζω λοιπόν ένα αφιέρωμα με κεντρικό θέμα "ΝΟΜΙΜΗ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ"
1. ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
Τα οχήματα έχουν μια ιδιαιτερότητα που τα καθιστά εξαιρετικό μέσο μεταφοράς και αποθήκευσης "όπλων". Τα αυτοκίνητα είναι περίπλοκες μηχανές, και ως τέτοιες, είναι απολύτως λογικό και δίκαιο να συνοδεύονται από κάποια εργαλεία. Όπως έχω αναφέρει στα προηγούμενα κεφάλαια περί οικιακής άμυνας, υπάρχουν εργαλεία που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και αποτελεσματικά όπλα. Ήδη, από πρακτικής σκοπιάς, κάθε αυτοκίνητο έχει ένα εργαλείο που ονομάζεται "σταυρός" ή"μπουλονόκλειδο" (βλέπε φωτογραφίες). Επίσης είναι απολύτως λογικό να υπάρχει και ένα ΜΕΓΑΛΟ κατσαβίδι. Και είναι δικαιολογημένο να υπάρχουν εντός του αυτοκινήτου ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ! Ένα μεγάλο τσεκούρι, ένα δυνατό πριόνι, μια γερή βατοκόπα, ένα δρεπάνι! Κανείς δεν μπορεί να σας απαγορεύσει να κουβαλάτε τέτοια εργαλεία στο αυτοκίνητό σας! Επιλέον, κάθε όχημα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ φέρει ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ!
Πάρτε λοιπόν ιδέες και εφαρμώστε τις. Διαλέξτε κάποιο ή κάποια εργαλεία. Τοποθετήστε τα κάπου όπου να μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση και φυσικά ΕΞΑΣΚΗΘΕΙΤΕ!!! Να είστε πάντα έτοιμοι!











... συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου