Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οικιακή άμυνα (τελευταίο)


Τα οικιακά όπλα

«Κάποιος είναι έξω από την πόρτα του σπιτιού μου και προσπαθεί να την ανοίξει! Φοβάμαι πολύ... Είμαι μόνη μου και άοπλη!»
Σωστά; ΛΑΘΟΣ! Μόνη ναι, άοπλη όχι. Δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι το οποίο να μην έχει μέσα ΔΕΚΑΔΕΣ θανατηφόρα όπλα! Είναι γύρω μας παντού, άλλα έτοιμα, άλλα φανερά και άλλα κρυμμένα, και όλα περιμένουν να τα χρησιμοποιήσουμε! Και δεν αναφέρομαι στο δίκαννο του παππού (που φυσικά και είναι εξαιρετικό όπλο). Υπάρχουν πάρα πολλά αντικείμενα μέσα στο σπίτι που μπορούν με λίγη φαντασία και εξάσκηση να γίνουν πολύ, μα πολύ επικίνδυνα.
  1. Το οπλοστάσιο της κουζίνας (το πλέον άμεσο οπλοστάσιο)
    Τα κουζινομάχαιρα είναι θανατηφόρα όπλα και, κυρίως, δεν απαιτούν καμία προετοιμασία. Όσο μεγαλύτερο και μυτερότερο , τόσο το καλύτερο! Η ύπαρξή τους είναι απολύτως δικαιολογημένη (κανένας γραφειοκράτης και ηλίθιος νομοθέτης δεν κατάφερε να τα ενοχοποιήσει αρκετά ώστε να τα απαγορεύσει) και η χρήση τους πανεύκολη.
    Το ίδιο επικίνδυνες είναι τυχόν σούβλες και πιρούνες, όμως θα πρέπει να έχουν καλές χειρολαβές! Ο μπαλτάς είναι καλό όπλο αλλά μειονεκτεί λόγω μικρού μήκους και έλλειψης μύτης. Προσωπικά έχω ένα μαχαίρι κουζίνας συνολικού μήκους 32 εκατοστών το οποίο φυλάω στο κομοδίνο δίπλα στο κρεββάτι μου. Το συγκεκριμένο μαχαίρι το έχω ακονίσει και από την πλάτη (δίκοπο) έτσι ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να αφοπλιστώ. Κατά προτίμηση πάρτε δύο μαχαίρια, ένα σε κάθε χέρι! Δύο είναι πολύ καλύτερα από ένα!
  2. Το οπλοστάσιο της αποθήκης (το πλέον θανατηφόρο)
    Τσεκούρι, δρεπάνι, πριόνι, βατοκόπα, σκερπάρνι, λοστός, αξίνα κλπ. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ακόμα και ένα μεγάλο κατσαβίδι εναι πολύ αποτελεσματικό όπλο με εξαιρετική λαβή! Επιπλέον, σπρεϋ κατσαριδοκτόνο, βενζίνη καθαρισμού και νέφτι, ή έστω, οινόπνευμα, πετάγονται σε μεγάλη απόσταση και τυφλώνουν (ίσως και μόνιμα) τον επίδοξο εισβολέα. Αν μάλιστα μία ριπή βενζίνης συνοδευτεί και με φωτιά από ένα αναπτήρα που ανάβει την βενζίνη καθώς αυτή πετάγεται.... τότε έχουμε ένα “οικιακό” φλογοβόλο, πολύ επικίνδυνο! (προσοχή με τη φωτιά!!! Κουρτίνες και χαλιά ανάβουν άμεσα!)
  3. Ο πυροσβεστήρας! Ζημιάρικος και αιφνιδιαστικός, “κτυπάει” σε μεγαλύτερη απόσταση από τα άλλα όπλα, τυφλώνει και παγώνει, πνίγει και προκαλεί πανικό (όμως δεν ακινητοποιεί, δεν σταματάει τον αντίπαλο! Άρα πρέπει να χρησιμοποιείται πίσω από προστασία όπως η μισάνοιχτη πόρτα που κρατιέται με αλυσίδες).
  4. Η καρέκλα! Ναί, μιά καρέκλα με τα πόδια στραμμένα προς τον αντίπαλο είναι επιθετικό και αμυντικό όπλο ταυτόχρονα. Όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο μεταξύ σας και ενός εισβολέα, μιά καρέκλα μπορεί να κάνει τη διαφορά!
  5. Η φωνή (το ουρλιαχτό αν προτιμάτε). Φωνάξτε, ουρλιάξτε, βρίστε, απειλήστε! Όταν βρεθείτε σε πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση ΦΩΝΑΞΤΕ! Θα σας δώσει απίστευτη δύναμη και κουράγιο και θα τρομάξει τον αντίπαλό σας! Θα φέρει γρηγορότερα τους γείτονες και την αστυνομία!
Θυμηθείτε ακόμα κάτι, όλα αυτά όταν γίνονται σε καθεστώς πανικού φαίνονται ακατόρθωτα. Γι'αυτό, σε κάθε ευκαιρία ΑΣΚΗΘΕΙΤΕ! Κρατήστε ένα ή δύο μαζαίρια σφιχτά όταν είστε μόνοι και προσποιηθείτε άμυνα και επίθεση! Χρησιμοποιείστε τα τσεκούρια, τα πριόνια, τα σκεπάρνια. Ψάξτε στο ιντερνέτ και βρείτε κινήσεις και ιδέες, ασχοληθείτε! Μπορεί να είναι κοντά η ώρα που θα χρειαστεί αυτή η γνώση.

1 σχόλιο:

  1. Και ακόμα: Ένα όπλο Air Soft, κατα προτήμηση αερίου, είναι ένα καλό μέσον άμυνας! Και νόμιμο είναι (γιατί θεωρείται παιχνίδι), αλλά και σε μια δύσκολη στιγμή, μπορεί ο επίδοξος εισβολέας να δεχτεί ένα καταιγισμό βλημάτων, κατα προτήμηση στο πόσωπο,εκεί που δε το περιμένει (αιφνιδιαστικά), αλλά και ο πόνος θα του μείνει αξέχαστος! (Δοκιμάσαμε με ένα φίλο μου ΜΙΑ βολή στον μηρό πάνω από παντελόνι τζιν, σε απόσταση 5 μέτρων, ο πόνος τον γονάτησε και η μελανιά υπήρχε για πολύ καιρό). Και το κυριότερο είναι ότι δε τον σκοτώνεις, όχι πως δεν θά΄πρεπε, αλλά για τους γνωστούς (χαζο)νομικούς λόγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή