Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ασφάλεια στο αυτοκίνητο

Ο δεκάλογος της "ασφάλειας" στο αυτοκίνητο.

Α. Όταν είναι παρκαρισμένο.
1. Το ιδανικό μέρος είναι το κλειστό γκαράζ, με οπτική επαφή μέσα από το σπίτι μας, πράγμα σπάνιο αφού οι περισσότεροι παρκάρουμε στους δρόμους. Άρα: Παρκάρουμε σε σημεία με κίνηση και φωτισμό τη νύχτα.
2. Εάν είναι δυνατό επιλέγουμε μέρη με οπτική επαφή με το σημείο που βρισκόμαστε (δουλειά ή σπίτι)
3. Αν έχουμε συναγερμό, επιλέγουμε ήχο διακριτό ώστε να ξεχωρίζει από συνηθισμένους.
4. Αν έχουμε immobilizer φροντίζουμε να φαίνεται εύκολα από έξω το αναμένο κόκκινο led (το ίδιο ισχύει και για τον συναγερμό)
5. Αν δεν έχουμε τίποτα από αυτά (και δεν έχουμε δυνατότητα να βάλουμε) βάζουμε ένα "μπαστούνι" κλειδώματος με συναγερμό (κοστίζει λιγότερο) ή ένα απλό μπαστούνι κλειδώματος του τιμονιού (κοστίζει ακόμα λιγότερο) ή ένα κόκκινο led σε ευδιάκριτο σημείο. Από το τίποτα ...
6. Αν είμαστε σε ακόμα πιο απελπιστική κατάσταση οικονομικά και φοβόμαστε ότι μπορεί να μας κλέψουν το αυτοκίνητο, βάζουμε έναν κρυφό διακόπτη μπαταρίας (κόλπο παλιό αλλά αποτελεσματικό!)
7. Ελέγχουμε και διπλοελέγχουμε πόρτες και παράθυρα του αυτοκινήτου μας κάθε φορά που παρκάρουμε και για όσο λίγο χρόνο και αν παρκάρουμε ("πήγα στο περίπτερο για τσιγάρα και όταν γύρισα έλλειπε!").
8. Δεν αφήνουμε μέσα στο αυτοκίνητο ΤΙΠΟΤΑ που να προκαλέσει έναν περαστικό να το κλέψει. Μια σακούλα, ένα τσαντάκι, ένα νόμισμα, ένα κουτάκι που φαίνονται από έξω, ενώ έχουν ασήμαντη αξία, μπορεί να μας κοστίσουν ένα τζάμι και αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο μας.
9. Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας, για ένα ακριβό αυτοκίνητο μας παρέχεται και η δυνατότητα εγκατάστασης συσκευής εντοπισμού σε περίπτωση κλοπής. Δεν κοστίζει ιδιαίτερα και αξίζει τα λεφτά του.
10. Και το κυριώτερο! Αν αντιληφθούμε ότι κάποιοι πάνε να το κλέψουν ΔΕΝ κάνουμε τα παλικάρια! Καλούμε την αστυνομία, ταμπουρονόμαστε σε ασφαλές σημείο και τους "κράζουμε" ανάλογα! Είτε με ένα φορητό συναγερμό, είτε φωνάζοντας δυνατά. Για σχετική περίπτωση διαβάστε προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο "ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου