Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΦΥΣΙΓΓΙΑ "ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ" ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ: ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ

Το YouTube δεν είναι ό,τι καλύτερο για ενημέρωση. Στη πραγματικότητα είναι από τα χειρότερα. Ο κάθε ...... λέει ανεξέλεγκτα τη γνώμη του για οτιδήποτε θέμα, αφού αυτο-ανακυρηχθεί "ειδικός". Και στο θέμα αυτό της αυτοάμυνας θα βρει κανείς χιλιάδες τέτοιους ειδικούς, που στην πραγματικότητα είναι άσχετοι. Αυτοί οι άσχετοι λοιπόν συμφωνούν όλοι μαζί ότι για να αντιμετωπίσεις ένα εισβολέα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μονόβολα (slugs), ή στη χειρότερη των περιπτώσεων εννιάβολα ("double o buck", 00 buck). Μερικοί προχωρούν σε βαρύγδουπες δηλώσεις του στυλ "αν δεν μπορέσετε να τον σταματήσετε με μια βολή τότε δεν θα σας δωθεί δεύτερη ευκαιρία, γι'αυτό να χρησιμοποιήσετε το "τάδε σούπερ φυσίγγι" που είναι κατάλληλο για να σκοτώνεις ρινόκερους και ελέφαντες". Κάτι τέτοιοι τύποι, όπως αυτοί που είναι στις φωτογραφίες παρακάτω, δεν είναι οι καλύτεροι συμβουλάτορες ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Κύριος κατάλληλος μόνο για διαφήμιση φραπέ, επιδεικνύων μονόβολο που κατά την άποψή του κάνει για άμυνα σε σπίτι. Το συγκεκριμένο φυσίγγι είναι το Dual Bond Magnum της Winchester, πανάκριβο και, αν το χρησιμοποιήσετε εναντίον ανθρώπου, ο δρόμος για τη φυλακή είναι σίγουρος.

Δεύτερος κύριος, αυτοανακυρηχθείς ειδικός των όπλων. Η κατάλληλη λεζάντα είναι "κοιτάξτε τώρα πώς θα αυτοπυροβοληθώ!"

Ιδού ένας "ειδικός" της οικιακής άμυνας. Η κατάλληλη λεζάντα είναι: "Δεν ξέρω από όπλα , ξέρω όμως από κοκορέτσια, στιφάδα και μουσακάδες"
 Όπως καταλαβαίνετε, στη χώρα μας το να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το κυνηγετικό ή σκοπευτικό σας όπλο είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! Αν τελικά αποφασίσετε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ (βλέπε προσεχή ανάρτηση) τότε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ φροντίστε τα πυρομαχικά σας και το όπλο σας να μην προδίδουν δόλο. Δηλαδή, μια καραμπίνα που αγοράστηκε για κυνηγετική πρέπει να φαίνεται κυνηγετική και τα πυρομαχικά της να είναι κατάλληλα για κυνήγι ανάλογο της περιοχής που ζείτε. Κοντόκανες καραμπίνες με χωρητικότητα πάνω από 3 φυσίγγια δείχνουν άλλες προθέσεις! Όσο για τα πυρομαχικά σας, να ξέρετε ότι οι περισσότεροι κυνηγοί στη χώρα μας χρησιμοποιούν απλά (όχι magnum) φυσίγγια, νούμερα 7 έως 9. Ο λόγος είναι απλός: ο κυνηγός που θα ρίξει 500-1500 φυσίγγια το χρόνο θέλει α) φτηνό φυσίγγι και β) να μην τσακίσει τον ώμο του. Άρα, χρήση πυρομαχικών magnum, super magnum ή εξωτικών πυρομαχικών τύπου HEXOLIT, MONOLIT, SUPER-KILL, DUAL-BOND, XP3 κλπ σημαίνει ότι είχατε το όπλο έτοιμο ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ! Κανένα δικαστήριο, όσο υπέρ σας και να θέλει να είναι, δεν θα αγνοήσει αυτού του είδους την "προετοιμασία". Και μην ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητα: το τσιχλοφύσιγγο μια χαρά θα "σταματήσει" τον εισβολέα στις αποστάσεις μέχρι 15 μέτρα, ενώ παράλληλα οι γείτονές σας και οι περαστικοί θα κινδυνεύσουν λιγότερο αν αστοχήσετε.
Αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου