Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τα όπλα στο δρόμο


Τα όπλα στο δρόμο:
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Έλλην νομοθέτης, γνωστός κομπλεξικός με την εξουσία πάσης φύσεως, θέλει τον Έλληνα πολίτη, όχι μόνον άοπλο αλλά και κάτι παραπάνω: δυνητικά ένοχο οπλοκατοχής και οπλοχρησίας ακόμα και αν κυκλοφορεί ουσιαστικά άοπλος! Και για να μην νομίζει κανείς ότι κοροϊδεύω, διαβάστε προσεκτικά το δεύτερο κεφάλαιο του αναθεωρημένου νόμου περί όπλων (Νόμος 2698/1993 με ενσωματωμένες τις τροποποιήσεις του Νόμου 3169/2003):
2. Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα:
α. Μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
β. Μαχαίρια κάθε είδους, εκτός εκείνων που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή ή επαγγελματική ή εκπαιδευτική χρήση, τέχνη, θήρα, αλιεία ή άλλη συναφή χρήση.
γ. Μεταλλικές γροθιές, ρόπαλα μεταλλικά ή μη, και ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα ή σχοινί (νουτσάκο).
δ. Σπάθες, λόγχες, ξίφη, ξιφίδια, ξιφολόγχες, στιλέτα, τόξα
βαλλιστρίδες (ARBALETE) και αστυνομικές ράβδοι.
ε. Αντικείμενα ή μέσα που χρησιμοποιούνται για εκτόξευση ουσιών που αναφλέγονται αυτόματα ή περιέχουν αναισθησιογόνες ή ερεθιστικές χημικές ουσίες και προορίζονται για επίθεση ή άμυνα.
στ. Τυφέκια αλιείας (ψαροντούφεκα), που εκτοξεύουν αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο (καμάκι).
Κατά συνέπεια, αν είχες κατά νου να έχεις μαζί σου pepper spray, μαχαίρι, ρόπαλο κλπ, ξέχνα το.
Όπως καταλαβαίνεις, άτυχε συμπολίτη μου και συμπολίτισσά μου, όχι μόνο ήμαστε άοπλοι και απροστάτευτοι, αλλά επιπλέον η πολιτεία, η Ελληνική πολιτεία, μας αντιμετωπίζει σαν δυνητικούς εγκληματίες! Το οποιοδήποτε σουγιαδάκι νυχοκόπτη, αν χρησιμοποιηθεί για άμυνα, αυτομάτως βαπτίζεται όπλο, και ο χρήστης του κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία!
Στο δρόμο λοιπόν, ο κάθε πολίτης που κυκλοφορεί, πρέπει (μέχρι να απελευθερωθεί η πραγματική οπλοφορία) να μπορεί να αμυνθεί με ό,τι δικαιολογείται να έχει πάνω του νόμιμα! Δεν θα αναφερθώ στα παράνομα (*όχι σε αυτή τη δημοσίευση, όχι ακόμα). Αν κάποιος αποφασίσει να κυκλοφορεί με παράνομο οπλισμό ας κάνει όπως νομίζει. Πάμε λοιπόν...
Τα αντικείμενα τα οποία μπορούμε να έχουμε πάνω μας αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Το χειμώνα μπορούμε να έχουμε πάνω μας περισσότερα πράγματα απ’ ότι το καλοκαίρι. Ας δούμε συνολικά όλα τα αντικείμενα:
Ρούχα: Παλτό, μπουφάν, κασκόλ, σκούφος, γάντια, παντελόνι, παπούτσια, κάλτσες, εσώρουχα, μπλούζα, πουκάμισο, πουλόβερ, μαντήλι, ζώνη.
Μικροαντικείμενα: Κλειδιά, ρολόι, γυαλιά, κοσμήματα, μπρελόκ, κάρτες, πορτοφόλι, χαρτονομίσματα, κέρματα, κινητό, τσαντάκι.
Μεγάλα αντικείμενα: Μαγκούρα, ομπρέλα, πατερίτσα, τσάντα κάθε είδους, εφημερίδα, περιοδικό, σακούλες με ψώνια.

Ένα χοντρό παλτό, ειδικά αν είναι δερμάτινο, παρέχει σημαντική προστασία από κτυπήματα. Δεν είναι φυσικά ούτε αλεξίσφαιρο ούτε αλεξίαιχμο, κόβει όμως σημαντικά την ένταση κτυπημάτων από ρόπαλα, ξύλα κλπ, και περιορίζει τη ζημιά στο σώμα. Το ίδιο ισχύει και για το μπουφάν. Ένα λεπτό μπουφάν μπορεί να βγει γρήγορα και να τυλιχτεί στο χέρι σχηματίζοντας μια μικρή ασπίδα που περιορίζει την ισχύ κτυπημάτων από ρόπαλα και μαχαίρια. Το ίδιο ισχύει και για ένα κασκόλ. Το παντελόνι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα, είναι όμως χρήσιμο να υπάρχει σαν προστατευτικό των ποδιών. Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε μία μελέτη, οι βιαστές τείνουν να προτιμούν γυναίκες που φορούν φορέματα, σορτς και φούστες, για λόγους ευκολίας υποθέτω. Τα παπούτσια, όσο πιο χοντρά, τόσο πιο καλά. Τα “υποδήματα εργασίας” με τις μεταλλικές προσθήκες στο μπροστινό και πίσω μέρος και τις σκληρές σόλες είναι κυριολεκτικά φονικά όπλα μαζί με γυμνασμένα πόδια! (ασκηθείτε, ασκηθείτε, ασκηθείτε!). Τα γάντια, ισχυροποιούν σε μεγάλο βαθμό τα κτυπήματα των χεριών και προστατεύουν σημαντικά. Τα δερμάτινα γάντια προστατεύουν πολύ περισσότερο από τα υφασμάτινα ή τα μάλλινα. Ένα πουλόβερ, ένα πουκάμισο, ακόμα και ένα εσώρουχο μπορεί να σας σώσει τη ζωή όταν χρησιμοποιηθεί τυλιγμένο για να κλείσει μία πληγή που αιμορραγεί. Η ζώνη, με τη μεταλική αγκράφα είναι όπλο που κρατάει σε απόσταση τον επιτιθέμενο όταν χρησιμοποιείται σαν μαστίγιο.
Το ρολόι είναι ενισχυτικό κτυπημάτων, τόσο δυνατό που αν το είχαν πάρει χαμπάρι τα αστέρια οι νομοθέτες μας, θα το είχαν απαγορεύσει. Προσωπικά, με ένα Casio G-shock, έσπαζα κεραμίδια (τις παλιές καλές μέρες του καράτε). Αν προλαβαίνετε, το φοράτε σα σιδερογροθιά, αν όχι το χρησιμοποιείτε χτυπώντας με το πλάγιο του χεριού σας.


 Τα κοσμήματα σε γενικές γραμμές δεν προσφέρονται για άμυνα και η προσωπική μου συμβουλή είναι να αποφεύγετε να τα φοράτε σε μη ελεγχόμενες πλήρως καταστάσεις. Προκαλούν... Ένα πορτοφόλι από την άλλη είναι ο κράχτης κάθε κλέφτη. Ένα πορτοφόλι που έχει λίγα χρήματα, χωρίς πιστωτικές και ταυτότητες, είναι ό,τι καλύτερο να κουβαλάει κανείς μαζί του. Ο κλέφτης παίρνει το πορτοφόλι με τα τριάντα ευρώ και εσείς φεύγετε γρήγορα μακρυά του! Το ίδιο ισχύει και για το τσαντάκι. Μπρελόκ (θα το δούμε σε άλλο κεφάλαιο αναλυτικότερα).
Στυλό. Χρησιμότατο και μπορείτε να έχετε δύο, ένα για κάθε χέρι. Όχι, δεν εννοώ να γράφετε ταυτόχρονα με δυο χέρια όπως ο Ντα-βίντσι. Το στυλό είναι φοβερό όπλο κρούσης και ένα δυνατό χέρι μπορεί να σπάσει ακόμα και ένα κρανίο με αυτό! ΕΞΑΣΚΗΘΕΙΤΕ!!!



Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το κινητό σας, αλλά είναι προτιμότερο να καλέσετε πρώτα την αστυνομία πριν κοπανήσετε με αυτό τον αντίπαλο. Αν τρέχετε να ξεφύγετε από κάποιον ή κάποιους, αρχίστε να πετάτε πίσω σας ό,τι λεφτά έχετε πάνω σας, σε χαρτονομίσματα και σε κέρματα. Τα κέρματα δεν έχουν αξία ιδιαίτερη αλλά ο ήχος τους θα τραβήξει την προσοχή των διωκτών σας και θα δουν και τα χάρτινα, οπότε θα διευκολυνθεί η διαφυγή σας. Μαγκούρα, ομπρέλα, πατερίτσα, δεν θέλουν και πολλά λόγια, είναι εξαιρετικά αμυντικά και επιθετικά όπλα! Θέλουν όμως (ναι, καλά το φανταστήκατε) ΕΞΑΣΚΗΣΗ! Στις ΗΠΑ υπάρχουν σχολές για ηλικιωμένους όπου διδάσκεται η χρήση της μαγκούρας σαν αμυντικού όπλου. Στο youtube θα βρείτε πολλές ωραίες ιδέες: http://www.youtube.com/watch?v=ZnDdN8W5AL8
Η τσάντα και η σακούλα με τα ψώνια χρησιμοποιούνται σα ρόπαλα, ή όπως η ζώνη, σα μαστίγιο. Το περιοδικό και η εφημερίδα τυλίγονται σφικτά και χρησιμοποιούνται σα ρόπαλα ή όπως το στυλό.


Το γενικό νόημα όλης αυτής της ανάλυσης είναι ότι δεν πρέπει επ'ουδενί λόγω να συμπεριφερόμαστε σαν πρόβατα για σφάξιμο, διότι αν αισθανόμαστε έτσι τότε οι αντίπαλοί μας θα μας συμπεριφερθούν όπως εμείς τους επιτρέπουμε... Αντίθετα, αν είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο, τότε θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να αποφύγουμε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις.
Σε προσεχή ανάρτηση θα αναφερθώ σε “μυστικά” ή μάλλον “κρυφά” όπλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου