Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΥΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ

Υπάρχουν δύο ειδών αρνητές της οπλοφορίας. Αυτοί που δεν θέλουν να υπάρχουν καθόλου όπλα και αυτοί που δεν θέλουν να έχουν οι άλλοι όπλα.
Η μεν πρώτη κατηγορία χαρακτηρίζεται από μια ρομαντική αφέλεια που υποτιμά εντελώς την ανθρώπινη φύση και τα ένστικτα. Αρνούνται στην ουσία ότι σε μία κοινωνία -ανεξαρτήτως της "τελειότητάς" της - θα υπάρχουν πάντοτε εγκληματικά στοιχεία, είτε λόγω διαφθοράς συνείδησης, είτε λόγω συγκυριών, είτε λόγω ανάγκης.
Η δεύτερη κατηγορία είναι άκρως επικίνδυνη από κάθε άποψη. Με διάφορα προσχήματα όπως την επικινδυνότητα των όπλων, τα ατυχήματα, τα εγκλήματα εν βρασμό ψυχής κλπ, συστηματικά φροντίζουν να δηλητηριάζουν την κοινωνία με ανάλογα δήθεν φιλειρηνικά μυνήματα και να προσπαθούν να χαρακτηρίσουν τους κατόχους όπλων ως άτομα κομπλεξικά, δειλά, ανασφαλή, δυνητικά εγκληματίες -έστω και καταλάθος- ενώ στην πραγματικότητα τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς είναι καθαρά θέμα "λογισμικού". Ο άνθρωπος, ως μέρος της φύσης, οφείλει να χαρακτηρίζεται από αγωνιστικότητα για επιβίωση και επιβολή προς όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος. Η συμπεριφορά του αυτή άλλοτε είναι αμυντική και άλλοτε επιθετική. Το φαινόμενο μπορεί να γίνει πιο κατανοητό ως εξής: Όταν κρυώνω, μπορώ να τυλιχτώ με μία κουβέρτα (αμυντική ενέργεια - αφορά μόνο σε εμένα προσωπικά) ή μπορώ να ανάψω μια φωτιά (επιθετική ενέργεια - δεν ζεσταίνομαι μόνο εγώ, η θερμότητα διαχέεται και στο περιβάλλον και το ζεσταίνει). Οι αφελείς θιασώτες του παγκόσμιου αφοπλισμού δεν με ενοχλούν, το αντίθετο μάλιστα, σέβομαι την άποψή τους για τη βία. Κι εγώ θα επιθυμούσα μια κοινωνία ιδανική, ειρηνική... Το ίδιο σύνθημα έχει και η Θρησκεία μας. Ο Χριστός διέδιδε την αγάπη ως το μόνο λυτρωτικό μέσο για τον άνθρωπο. Όποιος λοιπόν το πιστεύει αυτό, μπράβο του. Όποιος το εκμεταλλεύεται όμως;
Πριν από κάθε μεγάλη γενοκτονία (ποντίων, κούρδων, αρμενίων, εβραίων, ρώσων, πολωνών, ελλήνων) προηγείται ένας μεγάλος, εκτεταμένος αφοπλισμός. Η συνταγή είναι κλασσική. Σκηνοθετείς μερικές δολοφονίες αόπλων, αμολάς μερικούς φιλειρηνιστές μαζί με μια δακρύβρεχτη επίθεση με τα όποια μέσα μαζικής επικοινωνίας διαθέτεις, πετάς μέσα και κάμποσους συκοφάντες και voila! Έτοιμος ο αφοπλισμός δια νόμου που ψηφίζεται πανηγυρικά από την εκάστοτε κυβέρνηση. Φυσικά ο αφοπλισμός είναι μονομερής... (Κάτι σαν τον στρατιωτικό αφοπλισμό που προτείνει ο κος Τσίπρας απέναντι στους Τούρκους και τον αφοπλισμό της αστυνομίας απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα). Και μετά η γενοκτονία είναι θέμα χρόνου.
Και έρχομαι τώρα στην ερώτηση κρίσεως: Αν ο Μπρέιβικ μόνος του μέσα σε δύο ώρες δολοφόνησε 70 άοπλους, 100 εγκληματίες με καλάσνικωφ πόσους δολοφονούν σε μία νύχτα (6 ώρες);
Απάντηση:
Με τη σύνθετη μέθοδο των τριών βρίσκω: 70Χ100Χ(6/2)=7000Χ3=21.000 ΑΟΠΛΟΥΣ.
Τώρα αν μπορείτε υπολογίστε πόσους ένοπλους μπορούν να δολοφονήσουν.
Απάντηση: Κανένα! Διότι όταν γνωρίζουν ότι οι πολίτες είναι οπλισμένοι, τότε δεν τολμούν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου